top-header.jpg footer.jpg
facebook-icon.jpg
HomeAanbodtechniekchoreografieQi Flow BellydancekinderenWorkshopsKinderen Locatie en Lestijdenroutebeschrijving LOFTKostenIsabelContactinschrijfformulierFoto'sStudent TestmonialsLinks
Qi Flow Bellydance

Qi (of chi), is de Chinese aanduiding voor universele levensenergie. In ons lichaam stroomt qi als levenskracht of vitaliteit. De Chinese bewegingsleer Qigong is een samengaan van bewuste aandacht en beweging, waardoor de energiestroom in het lichaam gunstig wordt beïnvloedt en in balans wordt gebracht. Dit bevorderd onze lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid.

Qi Flow Bellydance is ge├»nspireerd op mijn jarenlange ervaring met Qigong, Yoga en Mindfulness. Graag deel ik de principes hiervan voor en middels buikdans. 
In Qi Flow Bellydance leer je buikdans techniek gebruik makend van open en gerichte aandacht, voorstellingsvermogen en creativiteit. Door buikdansbeweging energiestromen met elkaar te verbinden wordt de dans beter begrepen door lichaam, geest en hart. Er ontstaat een wederzijds spel dat opent tot expressiviteit, sensualiteit, improvisatie en een zich steeds verdiepend lichaamsbewustzijn.

In elke les is er aandacht voor houding, adem, actieve ontspanning, hart-intentie in plaats van wil, de verdiepende kracht van herhaling en daaruit voortvloeiend moeiteloosheid, laten ontstaan, warmte, sprankeling en geworteld zijn.

Qi Flow Bellydancing kan een diep gevoel van vreugde en rust scheppen. Het heeft een harmoniserende, bekrachtigende invloed op ons hele energiesysteem en op de uitdrukking die wij geven aan onszelf.

Les Opbouw
*Warmup met stretch- en Qi- oefeningen ter voorbereiding van lichaam en geest op het dansen
*Qi Flow Bellydance: o.a. buikdanstechniek, combinatie-'mantras', improvisatie
*Stretch/Qi oefeningen, meditatieve afsluiting.

QuanYinwithgoodserpent.jpg